Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajdeg | ||
100 g | Smör | |
1 dl | Strösocker | |
1 st | Ägg | |
3 dl | Vetemjöl | |
0,5 dl | Kakao | |
Fyllning | ||
1 dl | Mjölk | |
1 st | Ägg | |
1 dl | Vispgrädde | |
150 g | Mörk chokladkaka |
Pajdeg: Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smöret med socker, mjöl och kakao.
Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smidig deg. Lägg den i en plastpåse i kylen i ca 30-40 min.
Kavla ut degen och klä 10 små pajformar (ca 10 cm i diameter) med pajdeg.
Nagga degen med en gaffel.
Grädda formarna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna i några minuter.
Fyllning: Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält.
Tillsätt mjölk och ägg i smeten. Rör om tills smeten är slät.
Fördela smeten i formarna och grädda långt ner i ugnen ca 15 min.
Låt pajerna svalna. Dekorera med bär och servera med lite lättvispad grädde.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket