Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomat- och olivtopping | ||
0,75 dl | Soltorkade Tomater | |
0,2 st | Basilika - färsk | |
0,75 dl | Pinjenötter | |
1 dl | Svarta oliver utan kärnor | |
Rostad paprikakräm | ||
0,5 tsk | Olivolja | |
2 st | Grillad paprika | |
1 dl | Soltorkade Tomater | |
1 st | Avokado | |
Blomkål | ||
1 msk | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 st | Blomkål Färsk |
Rosta pinjenötterna i en torr, varm panna. Rör om under tiden så att de inte bränns vid. Låt svalna något.
Finhacka oliver, soltorkade tomater och 2 teskedar basilika. Rör ihop med pinjenötterna.
Rostad paprikakräm:
Lägg ned alla ingredienser till paprikakrämen i en mixer. Tillsätt även 2 teskedar av oljan från de soltorkade tomaterna. Mixa tills dess att du är nöjd med konsistensen.
Blomkålssteaks:
Skär försiktigt blomkålen i ca 1-1,5 cm tjocka skivor.
Pensla varje skiva med olja och strö över salt och peppar. Stek på medelhög värme ca 5 min på varje sida. Känn efter med en gaffel för att avgöra när skivorna är klara.
Bred ut paprikakräm på tallrikar, lägg blomkålssteaksen på krämen och toppa med oliv- och tomatröran.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt