Gå vidare till huvudinnehåll
Kalasig seg chokladmuffin
Hemmakock

Kalasig seg chokladmuffin

30 minEnkelt
159,71 kr
4 portioner 14,42 kr per portion
En liten bakelse om man vill. Ca 20 minimuffins eller ca 10 normalstora muffins.

1 tskVaniljsocker
100 gMörk chokladkaka
2 dlVispgrädde
2 stÄgg
1 dlHallon Frysta
2 dlStrösocker
1,3 dlVetemjöl
75 gSmör
Instruktioner
1

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smör och choklad. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjöl. Häll i minimuffinsformar. Grädda 12-14 min på 180 grader varmluft. Låt svalna.

2

Vispa grädden och klicka ut på muffinsarna. Toppa med valfritt bär.

Muffinsarna håller sig mycket bra i upp till en vecka, så kan med fördel förberedas.

Bild:

Joanna Gripenberg