Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Riven kokos | |
2 dl | Strösocker | |
5 st | Banan | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
2 st | Ägg | |
1 tsk | Bakpulver | |
0,5 dl | Kakao | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
3 dl | Vetemjöl |
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och bröa en brödform, ca 1½ liter, med riven kokos.
Skala och mosa fyra av bananerna i en bunke.
Vispa smör och socker med en elvisp i en annan bunke. Tillsätt äggen och sedan de mosade bananerna.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
Häll smeten i formen. Skala och dela en banan längsmed. Lägg bananen med snittytan uppåt på smeten i formen.
Grädda banankakan i mitten av ugnen ca 40-45 min. Låt kakan svalna på ett galler och skär sedan i skivor.
Recept & styling: Carina Hejde
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla