Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatröra | ||
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Basilika - färsk | |
1,5 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Kvisttomater | |
1 st | Röd Paprika | |
1 tsk | Salt | |
10 st | Soltorkade Tomater | |
1 st | Zucchini | |
Topping | ||
35 g | Pinjenötter | |
100 g | Ruccolasallat | |
7 g | Alger | |
200 g | Kalamataoliver | |
250 g | Körsbärstomater | |
Avokadoröra | ||
1 tsk | Salt | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Olivolja | |
1,5 dl | Pumpakärnor | |
1 st | Avokado | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
150 g | Citron, (1 st) | |
1 st | Persilja - färsk |
Skölj och hyvla tunna långa skivor av zucchinin och lägg ut dem på hushållspapper. Strö lite salt över och låt dem vattna ur en stund.
Mixa samman alla ingredienser till avokadoröran med hjälp av en matberedare.
Skölj tomat och paprika. Mixa samman alla ingredienser till tomatröran med hjälp av en matberedare.
Varva zucchiniplattor, avokadoröra, zucchiniplottor och tomatröra i 3 lager vardera. Avsluta med ett lager zucchiniplattor med lite tomatsås och toppa med oliver, ruccola, pinjenötter, torkade körsbärtomater och norikrinklar.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt