Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Botten | ||
100 g | Smör | |
350 g | Söta kex & kakor | |
Topping | ||
1 msk | Strösocker | |
400 g | Jordgubbar Färska | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 msk | Majsstärkelse | |
Fyllning | ||
600 g | Färskost Naturell | |
2 dl | Florsocker | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Vaniljsocker |
Botten: Mixa vaniljdrömmar till ett smul i en matberedare. Bryn smöret och blanda med kaksmulet. Klä en springform med bakplåtspapper och tryck ut kaksmeten i formen. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
Fyllning: Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet. Sikta ner florsocker, vaniljsocker och eventuellt 1 msk hallon/rödbetspulver för en rosa fyllning.
Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager. Ställ in i kylen 1 tim.
Topping: Skölj 150 g jordgubbar och ta bort bladen. Mixa jordgubbarna i en matberedare tillsammans med sockret. Häll över jordgubbssåsen i en kastrull och tillsätt majsstärkelse. Sjud på svag värme i ca 10 min tills såsen tjocknar en aning. Ta av från plattan och låt svalna.
Dela resten av jordgubbarna på mitten.
Häll jordgubbssåsen över cheesecaken och dekorera med jordgubbar och mynta.
Bild:
Roland Persson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant