Gå vidare till huvudinnehåll
Rabarberglass med saltrostat bovete
Mari Bergman

Rabarberglass med saltrostat bovete

40 minMedel
216,70 kr
1 portion 129,47 kr per portion
Hemgjord glass utan glassmaskin. Med endast grädde och kondenserad mjölk vispar du ihop en krämig och god glass hur lätt som helst. Tillsätt en underbar hemgjord rabarberkompott och toppa glassen med rostat bovete.

2 mskBovete Helt
397 gKondenserad mjölk
5 dlVispgrädde
2 krmKardemumma Mald
1 krmVaniljstång
0,5 tskFlingsalt
1,5 dlSyltsocker
500 gFärsk rabarber
Instruktioner
1

Ansa och skala rabarberstjälkarna. Skär dem sedan i små bitar.

2

Lägg rabarberbitar och syltsocker i en kastrull och sjud på medelvärme tills rabarbern börjar ge ifrån sig vätska. Då kan du höja värmen så att det börjar koka.

3

Tillsätt vanilj från vaniljstången samt kardemumma.

4

Rör om med jämna mellanrum tills rabarbern löst upp sig och krämen tjocknat.

5

Häll upp rabarberkrämen i en skål och låt svalna.

6

Vispa grädden fluffig och blanda försiktigt ner kondenserad mjölk.

7

Vänd försiktigt i rabarbersylten och häll upp glassen i en form.

8

Rosta bovetet med salt i en torr panna i ca 10 min. Strö bovetet över glassen och ställ in i frysen i 6 tim.

Bild:

Roland Persson