Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Bovete Helt | |
397 g | Kondenserad mjölk | |
5 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Kardemumma Mald | |
1 krm | Vaniljstång | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
1,5 dl | Syltsocker | |
500 g | Färsk rabarber |
Ansa och skala rabarberstjälkarna. Skär dem sedan i små bitar.
Lägg rabarberbitar och syltsocker i en kastrull och sjud på medelvärme tills rabarbern börjar ge ifrån sig vätska. Då kan du höja värmen så att det börjar koka.
Tillsätt vanilj från vaniljstången samt kardemumma.
Rör om med jämna mellanrum tills rabarbern löst upp sig och krämen tjocknat.
Häll upp rabarberkrämen i en skål och låt svalna.
Vispa grädden fluffig och blanda försiktigt ner kondenserad mjölk.
Vänd försiktigt i rabarbersylten och häll upp glassen i en form.
Rosta bovetet med salt i en torr panna i ca 10 min. Strö bovetet över glassen och ställ in i frysen i 6 tim.
Bild:
Roland Persson
1 Bovete Helt EKO/KRAV Saltå Kvarn
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt