Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Strösocker | |
500 g | Vaniljglass | |
50 g | Mörk chokladkaka | |
1 dl | Blåbär | |
1 dl | Jordnötter Rostade | |
500 g | Chokladglass | |
2 msk | Vatten | |
3 dl | Vispgrädde |
Koka socker och vatten i en stekpanna på medelhög värme tills vattnet ångat bort och sockret karamelliserats och blivit gyllenbrunt. Tillsätt nötterna och rör runt tills de täckts med socker. Lägg upp på ett fat för att svalna.
Koka upp 1/3 av grädden och lägg i hackad choklad, rör tills chokladen smält.
Vispa resterande grädde luftig.
Lägg upp glassen, toppa med nyvispad grädde, karamelliserade nötter, blåbär och chokladsås.
Bild:
David Loftus
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket