Gå vidare till huvudinnehåll
Lammfärsgryta med rotfrukter och persilja
Hemmakock

Lammfärsgryta med rotfrukter och persilja

45 minEnkelt
215,20 kr
4 portioner 39,68 kr per portion
Lammgryta med bland annat sötpotatis och andra läckra rotfrukter smaksatt med goda kryddor. (Familjematkassen v17 2013)

Tillbehör
0,5 stPersilja - färsk
3 dlBasmatiris
Gryta
3 klyftaVitlök Vanlig
1 stPalsternacka
500 gSötpotatis
1,5 tskTimjan - torkad
2 stRödlök
1 mskOlivolja
0,5 stPurjolök
4 dlVatten
3 krmSvartpeppar Malen
3 mskTomatpuré
0,5 tskSalt
1 stLagerblad
370 gPasserade Tomater
1 stGrönsaksbuljong
300 gVanliga morötter
400 gLammfärs
Instruktioner
1

Gryta: Skala rödlök, vitlök, palsternacka, morötter och sötpotatis.

2

Finhacka vitlöken, klyfta rödlöken och skär rotfrukterna och purjolöken i bitar.

3

Hetta upp lite olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök mjuk utan att de tar färg. Tillsätt färsen och stek ytterligare tills den är helt genomstekt.

4

Tillsätt tomatpuré, rotfrukter, purjolök, lagerblad, timjan, buljong, salt, svartpeppar, passerade tomater och vatten. Låt koka 20-30 min eller tills rotfrukterna är mjuka.

5

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet

6

Grovhacka persilja och strö över grytan vid servering.

Servera tillsammans med ris.

Näringsvärde: 482 KCAL 23 G PROTEIN 10 G FETT 68 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd