Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Kanel Malen | |
1,5 dl | Strösocker | |
0,5 krm | Salt | |
2 st | Ägg | |
0,5 tsk | Vaniljsocker | |
0,75 dl | Solrosolja | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
1,5 tsk | Bakpulver | |
0,5 st | Lime | |
0,5 tsk | Kardemumma Mald | |
2,5 dl | Morötter | |
Frosting | ||
0,5 st | Lime | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
25 g | Smör | |
50 g | Färskost Naturell | |
2 dl | Florsocker |
Värm ugnen till 150 grader. Placera ut muffinsformar på en ugnsplåt.
Riv morötterna fint. Vispa ägg och strösocker tills det blir vitt och fluffigt.
Rör ihop alla torra ingredienser och blanda ihop med ägg/socker.
Häll ned oljan, rivna morötter samt lite limejuice i smeten och blanda ihop.
Fyll muffinsformarna till ungefär hälften. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-22 minuter, känn efter med en potatissticka så att muffinsen inte är för kladdig.
Frosting: Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sikta florsockret i en skål och rör ihop med övriga ingredienser. Använd sedan en smörkniv, spatel eller slickepott för att bre frostingen över muffinsen. Toppa med lite limezest.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant