Gå vidare till huvudinnehåll
Marockansk spätta med couscous- och granatäppelsallad
Mari Bergman

Marockansk spätta med couscous- och granatäppelsallad

30 minEnkelt
470,50 kr
4 portioner 64,28 kr per portion
Njut av en snabblagad Marocko-inspirerad måltid! Receptet tar endast 25 min att tillaga och smakar ljuvligt.

Yoghurtdipp
2,5 tskChilisås Original
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
Couscoussallad
4 dlCouscous
0,5 stPurjolök
1 stÄpple Granny Smith
0,5 mskGrönsaksbuljong
1 krmSalt
1 stBladpersilja - färsk
4 dlVatten
1 stCitron
1 stGranatäpple
0,5 gSaffran
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Spätta
0,5 tskSpiskummin
2 mskSmör
1 mskOlivolja
1 krmSalt
600 gRödspättafile Fryst
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Couscoussallad: Lägg couscousen i en skål. Värm upp vatten med saffran och buljong i en kastrull. Slå den varma buljongen över couscousen. Tillsätt olja och blanda om. Täck med plastfolie och låt stå 10 min.

3

Spätta: Lägg spättafiléerna i en ugnsfast form. Krydda med spiskummin samt salt efter smak. Ringla över lite olja och klicka över lite smör. Sätt in i ugnen ca 10 min.

4

Couscoussallad: Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna. Skölj och tärna äpplet. Skölj och finhacka purjolök och persilja. Tillsätt alla ingredienser till couscousen. Skölj citronen och riv i skal samt tillsätt citronsaft. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

5

Yoghurtdipp: Smaka av yoghurten med lite salt och peppar och tillsätt eventuellt chilisås efter smak.

Servera spättan med couscoussallad och yoghurtdipp.

Foto och styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 619 kcal, 45 g protein, 15 g fett, 70 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell