Gå vidare till huvudinnehåll
Spaghetti Carbonara med vitlök recept
Malin Andersson

Spaghetti Carbonara med vitlök recept

20 minEnkelt
198,80 kr
4 portioner 15,45 kr per portion
Klassisk italiensk pastarätt som ursprungligen endast består av pasta med ägg, ost bacon och svartpeppar. Här har vi gottat till vår Carbonara med både vitlök och grädde. En enkel favoriträtt hos stora som små. Smaklig måltid - eller Buon appetito italienarna skulle säga! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
3 krmSvartpeppar
3 klyftaVitlök Vanlig
Köp hem
3 mskVispgrädde
200 gBacon Skivat
3 stÄgg
50 gParmesanost
300 gSpaghetti
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i ett durkslag.

2

Stek bacon i en stekpanna ca 5 min. Blanda i vitlökarna och stek ytterligare ca 2 min. Vispa upp äggen tillsammans med grädden och lägg i parmesanosten samt kryddorna. Häll blandningen över den kokta pastan och toppa med baconblandningen.

3

Servera med rå äggula, mycket svartpeppar och extra parmesan. En fräsch sallad blir pricken över I:et.

Bild:

Kerstin Eriksson