Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Från ditt skafferi | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 50 g | Smör | |
| 1 krm | Salt | |
| Köp hem | ||
| 1 st | Citron - Eko | |
| 1 st | Dill - färsk | |
| 800 g | Potatis fast | |
| 400 g | Laxfilé fryst | |
| 1 st | Gurka | |
Skölj potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Skär laxfilén i kuber. Krydda laxkuberna med salt och peppar runt om.
Hyvla gurkan tunt med hjälp av en osthyvel och lägg gurkstrimlorna i en skål. Finhacka en halv kruka dill. Tillsätt dill, rivet citronskal, 1 tsk olivolja och en nypa salt till gurkan.
Stek laxkuberna i lite olja i en het panna ca 1-2 min/sida.
Bryn smöret och häll över det i en skål. Pressa i citronsaft från en halv citron i det brynta smöret.
Lägg upp gurkstrimlor, nykokt potatis och stekta laxkuber på tallrikar. Ringla över det brynta smöret med citron och garnera med dillvippor. Ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir

55,94 kr /kg

597,50 kr /kg

30,95 kr

179,90 kr /kg

85,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

34,50 kr

72,50 kr

29,17 kr /kg