Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Tomater | |
1 st | Broccoli Färsk | |
5 dl | Vatten | |
800 ml | Kokosmjölk | |
2 msk | Grönsaksbuljong | |
2 msk | Färsk ingefära | |
500 g | Tofu | |
0,5 msk | Strösocker | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Vitkål | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
3 msk | Japansk soja | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 st | Lime | |
125 g | Färska champinjoner |
Tom kha tofu: Skala och riv vitlök och ingefära. Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, socker, chiliflakes och soja i en kastrull i ca 5 minuter.
Skär tofun i kuber och dela champinjonerna i kvartar. Skär vitkålen i bitar och klyfta tomaten. Dela broccolin i mindre buketter.
Tillsätt tofu, champinjoner och vitkål till soppan och låt den småputtra i ca 5 min.
Tillsätt sedan broccoli och tomat och låt puttra i ytterligare 5 min. Smaka av med limeskal- och saft innan servering. Toppa med hackad koriander.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: Gerbera
Näringsvärde: 661 kcal, 19 g protein, 54 g fett, 11 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria