Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Laxfilé Fryst | |
65 g | Färsk bladspenat | |
1 st | Dill - färsk | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
400 g | Linguine | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Citron |
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Finhacka dillen, skölj spenat och citron.
Skär laxen i kuber.
Fräs lök och vitlök mjuk i oljan i en varm stekpanna. Tillsätt creme fraiche och ½ dl av pastavattnet och låt såsen puttra ihop. Tillsätt rivet citronskal, ca 2 tsk citronsaft och laxkuberna. Puttra under lock i ca 2 min.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan, dill och spenat till laxsåsen. Vänd runt försiktigt och smaka av med salt och peppar.
Bild:
Nurlan Emir
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt