Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatis | ||
1 kg | Potatis Fast | |
50 g | Smör | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Ströbröd | |
Fläskfilé | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
700 g | Fläskfilé | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
Cremé | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
100 g | Färskost Naturell | |
Sallad | ||
1 krm | Flingsalt | |
0,5 st | Plocksallat | |
1 msk | Olivolja | |
200 g | Rödkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Citron |
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda med olivoljan.
Skala potatisen och skär av en bottenplatta så att den står stadigt. Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Ta hjälp av en träslev eller kanten på en skärbräda. Ställ potatisen i en ugnssäker form med skivorna uppåt. Pensla med hälften av smörblandningen och sätt in i ugnen ca 40 min. Ta ut potatisen efter halva tiden och pensla med resten av smöret och strö över salt, peppar och ströbröd.
Fläskfilé: Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3 cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat.
Cremé: Blanda färskosten med crème fraiche och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar. Bred såsen över köttet. Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt.
Sallad: Skölj och strimla salladen. Strimla rödkålen fint och blanda med salladen i en skål. Pressa över citronsaft och ringla över lite olja. Strö över salt och peppar.
Marie Bergman
Näringsvärde per portion: 625 kcal 38 g protein 34 g fett 40 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1