Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Drink | ||
2 dl | Is | |
4 dl | Björnbär Fryst | |
65 g | Citron, (0,5 st) | |
1 dl | Björnbär | |
1,5 dl | Gin | |
Lila socker till dekoration | ||
2 dl | Strösocker | |
1 krm | Hushållsfärg Blå | |
65 g | Citron, (0,5 st) | |
1 krm | Hushållsfärg Röd | |
Sockerlag | ||
1 dl | Strösocker | |
1 dl | Vatten |
Sockerlag: Koka upp vatten och socker i en mindre kastrull, sänk värmen och rör tills sockret löst upp sig i vattnet. Låt svalna.
Lila socker till dekoration: Lägg socker i en burk. Droppa ner lite blå och röd hushållsfärg tills och sätt på ett lock. Skaka tills sockret blivit lila.
Häll upp det lila sockret på en platt tallrik.
Skiva upp citron i klyftor. Stryk citronen mot kanten av glaset. Doppa sedan kanten från glaset i det lila socket.
Tina björnbären och mixa dessa med mixerstav till en puré. Om det behövs tillsätt lite vatten. Sila sedan purén genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna.
Blanda gin, sockerlag och citronsaft i en behållare.
Fördela björnbärspurén i glasen och fyll på med krossad is.
Fyll upp glasen med ginblandningen.
Garnera med färska björnbär.
Bild:
Susanna Livijn Wexell