Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig dillfisk med purjo och tomat
Mari Bergman

Krämig dillfisk med purjo och tomat

30 minEnkelt
385,20 kr
4 portioner 70,54 kr per portion
En nyttig vardagsfavorit som mättar både stora och små magar. Passar utmärkt för den som har ont om tid då den är både snabb- och lättlagad. Den passar utmärkt som matlåda också.

Krämig dillfisk
0,5 stPurjolök
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlCreme Fraiche Naturell
75 gParmesanost
1 tskOlivolja
125 gKörsbärstomater
600 gTorskfilé Fryst
0,5 stDill - färsk
Tillbehör
800 gPotatis Fast
250 gSockerärta
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2

Krämig dillfisk: Salta och peppra fisken och lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form.

3

Strimla och skölj purjolöken. Fräs löken mjuk i lite olja i en varm panna. Skölj och hacka tomaterna. Fördela lök och tomat över fisken.

4

Blanda ihop creme fraiche med riven parmesanost och finhackad dill. Krydda med ½ tsk salt och blanda om. Bred oströran över fisken och sätt in i ugnen ca 15 minuter.

5

Tillbehör: Värm sugarsnapsen lite snabbt i en kastrull med vatten så att den blir varm men behåller sin krisp.

Servera den krämiga dillfisken tillsammans med kokt eller pressad potatis och sugarsnaps.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Bild:

Sanna Livijn Wexell