Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Marinerade räkor | ||
3 msk | Fisksås - Asiatisk | |
300 g | Räkor Skalade | |
1 st | Lime | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 msk | Olivolja | |
Sallad | ||
300 g | Vanliga morötter | |
200 g | Vitkål | |
1 msk | Olivolja | |
100 g | Sugarsnaps | |
200 g | Glasnudlar | |
150 g | Cashewnötter Naturella | |
100 g | Salladslök |
Koka upp vatten till glasnudlarna.
Marinerade räkor: Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparn. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda i en skål tillsammans med fisksås, limesaft, honung och olivolja. Blanda om ordentligt så att honungen löser sig. Lägg i räkorna och låt stå framme i rumstemperatur.
Sallad: Skölj och strimla salladslöken. Skala och skär morötterna i slantar och skölj och strimla sugarsnapsen. Skär vitkålen tunt, använd gärna en mandolin eller osthyvel.
Hetta upp en stor stekpanna eller wokpanna med lite olja och fräs grönsakerna några minuter så att de mjuknar men ändå behåller sin krisp. Tillsätt en nypa salt och svartpeppar.
Tillred glasnudlarna efter anvisning på paketet. Blanda ihop glasnudlarna med de marinerade räkorna och de stekta grönsakerna och toppa med hackade cashewnötter.
Näringsvärde: 631 kcal. 18 g protein, 26 g fett, 76 g kolhydrater
Bild:
Emma Mattsson
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel