Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Buljong | ||
1 krm | Nejlikor Hela | |
1 l | Vatten | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
20 g | Citrongräs Färsk | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
2,5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 msk | Färsk ingefära, riven | |
2 msk | Tamarisoja | |
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Kycklingfond | |
Grönsaker, kyckling, nudlar | ||
500 g | Färsk kycklingfilé | |
250 g | Shiitake-svamp | |
200 g | Glasnudlar | |
2 krm | Salt | |
1 msk | Rapsolja | |
1 st | Lime | |
300 g | Pak choi | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
180 g | Böngroddar | |
0,5 st | Purjolök | |
Topping | ||
40 g | Cashewnötter Naturella | |
1 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Mynta - färsk |
Buljong: Finhacka chili och skala och riv vitlök. Skala och skär ingefäran i centimetertjocka skivor. Banka citrongräset.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök, chili och kryddnejlika någon min. Tillsätt vatten, buljongtärningarna, soja, fisksås, citrongräs och ingefära. Koka upp och låt puttra i cirka 15 min.
Nudlar: Tillred glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj de färdigkokta nudlarna i kallt vatten.
Grönsaker: Strimla purjolök, skär pak choi i stora bitar och skiva shiitakesvampen. Tillsätt purjolök, pak choi och shiitakesvamp i buljongen. Låt sjuda i ca 5 min.
Kyckling: Salta och peppra kycklingen, stek i olja på medelhög värme. Lägg på ett lock och stek klart på låg värme. Strimla kycklingen i bitar när den svalnat något.
Buljong: Smaka av buljongen med limesaft, salt och peppar.
Servering: Ta fram djupa skålar och fördela glasnudlarna i botten av varje skål. Tillsätt buljongen med grönsakerna och toppa med den stekta kycklingen, böngroddar, mynta, koriander och grovhackade cashewnötter.
Näringsvärde: 491 kcal, 37 g protein 13 g fett, 52 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria