Gå vidare till huvudinnehåll
Pho med kyckling
Frida Åstrand Melin och Mari Bergman

Pho med kyckling

30 minEnkelt
643,65 kr
4 portioner 77,65 kr per portion
Vietnams nationalrätt Pho är en frisk nudelsoppa som gör gott för kropp och själ. En äkta Pho innehåller risnudlar, vårlök, ingefära och koriander. Dess karaktäristiska smak kommer framförallt från fisksåsen Nuoc mam, men andra vanliga ingredienser är vitlök, nejlikor och chili. I detta recept serverar vi soppan med kyckling, ett hälsosamt och smaskigt alternativ. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Buljong
1 krmNejlikor Hela
1 lVatten
2 klyftaVitlök Vanlig
20 gCitrongräs Färsk
1 stChilipeppar Röd
2,5 mskFisksås - Asiatisk
1 mskFärsk ingefära, riven
2 mskTamarisoja
1 mskOlivolja
2 mskKycklingfond
Grönsaker, kyckling, nudlar
500 gFärsk kycklingfilé
250 gShiitake-svamp
200 gGlasnudlar
2 krmSalt
1 mskRapsolja
1 stLime
300 gPak choi
1 krmSvartpeppar Malen
180 gBöngroddar
0,5 stPurjolök
Topping
40 gCashewnötter Naturella
1 stKoriander - färsk
0,5 stMynta - färsk
Instruktioner
1

Buljong: Finhacka chili och skala och riv vitlök. Skala och skär ingefäran i centimetertjocka skivor. Banka citrongräset.

2

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök, chili och kryddnejlika någon min. Tillsätt vatten, buljongtärningarna, soja, fisksås, citrongräs och ingefära. Koka upp och låt puttra i cirka 15 min.

3

Nudlar: Tillred glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj de färdigkokta nudlarna i kallt vatten.

4

Grönsaker: Strimla purjolök, skär pak choi i stora bitar och skiva shiitakesvampen. Tillsätt purjolök, pak choi och shiitakesvamp i buljongen. Låt sjuda i ca 5 min.

5

Kyckling: Salta och peppra kycklingen, stek i olja på medelhög värme. Lägg på ett lock och stek klart på låg värme. Strimla kycklingen i bitar när den svalnat något.

6

Buljong: Smaka av buljongen med limesaft, salt och peppar.

7

Servering: Ta fram djupa skålar och fördela glasnudlarna i botten av varje skål. Tillsätt buljongen med grönsakerna och toppa med den stekta kycklingen, böngroddar, mynta, koriander och grovhackade cashewnötter.

Näringsvärde: 491 kcal, 37 g protein 13 g fett, 52 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir