Gå vidare till huvudinnehåll
20. Chick stowe parmesan
8W Training

20. Chick stowe parmesan

20 minEnkelt
212,40 kr
2 portioner 66,27 kr per portion
Parmesankyckling med champinjoner.

1 krmSalt
1 mskSmör
320 gKycklinglårfile Färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
0,26 stPersilja - färsk
2 dlVispgrädde
1 krmSvartpeppar Malen
20 gRiven Parmesanost
200 gFärska champinjoner
Instruktioner
1

Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek i en stor stekpanna i smör tills den fått fin färg och är genomstekt.

2

Lägg över kycklingen på en tallrik men behåll stekskyn i stekpannan.

3

Tillsätt pressad vitlök och skivade champinjoner och stek i ytterligare 5–7 minuter.

4

Sänk värmen och häll i grädde. Blanda ihop och låt sjuda i ca 10 minuter. Rör om då och då.

5

Häll i riven parmesan och låt den smälta. Krydda igen med salt och peppar.

6

Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och blanda med såsen. Garnera gärna med persilja innan servering.

Bild:

Jarda Zaoral