Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Rödlök | |
2 st | Ägg | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 st | Citron | |
70 g | Salladsmix | |
100 g | Grana Padano | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Broccoli Färsk | |
400 g | Tagliatelle | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Pasta: Skär broccolin i mindre buketter och skala och skiva stammen. Skala och skiva rödlöken.
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull.
Blanda broccolibuketter, broccolistam, rödlök, grädde, creme fraiche, äggulor och grana padano i en värmetålig bunke och placera bunken i det kokande vattnet. Värm i cirka 7 minuter under omrörning tills såsen tjocknar. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Ta av bunken från kastrullen och koka pastan i 1 minut mindre än vad förpackningen anger.
Häll av pastavattnet men spara ½ dl och tillsätt i pastasåsen (då blir såsen inte så tjock när du kokar ihop den med pastan). Vänd i såsen i pastan och värm på svag värme tills allt är blandat och pastan är genomkokt. Tillsätt salladsbladen och blanda om ordentligt. Servera direkt ur kastrullen eller häll upp på ett stort serveringsfat.
Näringsvärde: 736 kcal, 25 g protein, 43 g fett, 59 g kolhydrater.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria