Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gryta | ||
1,5 tsk | Salt | |
1 msk | Tomatpuré | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 st | Gul lök | |
390 g | Vita Bönor Stora | |
390 g | Krossade Tomater | |
390 g | Kikärtor | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Köttbuljong | |
500 g | Nötfärs | |
1 dl | Vatten | |
1 st | Röd Paprika | |
Tillbehör | ||
300 g | Baguette | |
150 g | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.
Köttfärsgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprika. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och paprika tillsammans med nötfärsen tills färsen är helt genomstekt.
Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, köttfond och torkad basilika. Låt puttra i 5 min. Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna till grytan och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm bröden enligt brödförpackningens anvisning.
Servera köttfärsgrytan med mjukt bröd och turkisk yoghurt.
Näringsvärde: 577 KCAL 38g Protein 20g Fett 56g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria