Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
150 g | Citron, (1 st) | |
800 g | Potatis Fast | |
50 g | Smör | |
200 g | Gröna Ärtor Frysta | |
Wallenbergare | ||
1 msk | Smör | |
400 g | Torskfilé Fryst | |
0,5 st | Dill - färsk | |
1 st | Ägg | |
1 dl | Ströbröd | |
1 tsk | Olivolja | |
200 g | Citron, (1,5 st) | |
1 dl | Vispgrädde | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen.
Wallenbergare: Lägg fisken väl avrunnen från tinad vätska i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, dill, citronsaft, salt och svartpeppar.
Mixa tills du får en jämn och formbar smet. Forma biffar och vänd i ströbröd på en tallrik.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek wallenbergarna gyllenbruna på båda sidor. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15 min.
Tillbehör 1: Tina ärtorna i lite saltat vatten i en kastrull på spisen.
Tillbehör 2: Smält smöret i en annan kastrull.
Tillbehör 3: Skiva upp resten av citronen i klyftor.
Tillbehör 4: Sila av potatisvattnet och servera antingen kokt, pressad eller som ett potatisstomp till dina wallenbergare.
Näringsvärde: 577 KCAL 28 G PROTEIN 29 G FETT 48 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt