Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 dl | Rött vin | |
2 st | Schalottenlök | |
3 dl | Kalvfond Buljong | |
1 st | Färsk timjan | |
1 msk | Rödvinsvinäger | |
1 st | Lagerblad | |
1 msk | Smör |
Häll upp rödvin och tillsätt schalottenlök, lagerblad, en kvist timjan och svartpeppar (efter smak).
Rödvinssåsen får reduceras tills den börjar tjockna, då tillsätts kalvfond och kokas ihop ytterligare. (Koncentrerad fond på flaska kan användas om den späds enligt anvisningar på förpackningen till 3dl buljong)
Smaka av! Om syran behöver höjas så tillsätt en liten skvätt vinäger.
När såsen fått rätt smak och tjocklek så tillsätts några klickar smör. Sila av såsen. Servera!!
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla