Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
240 g | Lantbröd | |
2 tsk | Tomatpuré | |
320 g | Potatis | |
100 g | Laxfilé | |
2 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 st | Kalamataoliver | |
4 st | Schalottenlök | |
1 krm | Vitpeppar | |
6 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Grönsaksbuljong |
Värm olivolja i en kastrull. Lägg i krossad vitlök, finhackad scharlottenlök och skivad potatis. Låt det fräsa försiktigt utan att ta färg. Häll över grönsaksbuljong och tillsätt lite tomatpuré. Salta och peppra.Låt det koka under lock tills potatisen nästan är klar. Lägg i laxfilé som är skuren i kuber. Strö över finrivet citronskal och pressa en halv citron över fisken. Låt koka under lock en kort stund till på svag värme. När fisken är klar tas kastrullen av värmen och soppan smakas av. Sist strör man över svarta oliver och lite mer finrivet citronskal.
Serveras med ett gott bröd.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria