Gå vidare till huvudinnehåll
Lax och olivsoppa med doft av citron

Lax och olivsoppa med doft av citron

30 minEnkelt
371,63 kr
4 portioner 18,13 kr per portion
Lax och olivsoppa med doft av citron

Tillbehör
240 gLantbröd
2 tskTomatpuré
320 gPotatis
100 gLaxfilé
2 stCitron
1 krmSalt
1 stKalamataoliver
4 stSchalottenlök
1 krmVitpeppar
6 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stGrönsaksbuljong
Instruktioner
1

Värm olivolja i en kastrull. Lägg i krossad vitlök, finhackad scharlottenlök och skivad potatis. Låt det fräsa försiktigt utan att ta färg. Häll över grönsaksbuljong och tillsätt lite tomatpuré. Salta och peppra.Låt det koka under lock tills potatisen nästan är klar. Lägg i laxfilé som är skuren i kuber. Strö över finrivet citronskal och pressa en halv citron över fisken. Låt koka under lock en kort stund till på svag värme. När fisken är klar tas kastrullen av värmen och soppan smakas av. Sist strör man över svarta oliver och lite mer finrivet citronskal.

Serveras med ett gott bröd.