Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Stjälkselleri | |
400 g | Vanliga morötter | |
2 tsk | Sambal Oelek | |
150 g | Riven Gratängost | |
25 g | Smör | |
1 st | Zucchini | |
75 ml | Grahamsmjöl | |
3 dl | Standardmjölk | |
0,5 dl | Grönsaksbuljong | |
4 dl | Makaroner Fullkorn | |
20 g | Persilja |
Lägg makaronerna i kokande saltat vatten. Koka dem halvmjuka. Låt rinna av i ett durkslag. Lägg de tärnade grönsakerna tillsammans med grönsaksbuljongtärningen och vatten. Koka i 5 minuter. Låt grönsakerna rinna av och spara buljongen. Fräs smör i en kastrull och strö över mjölet. Späd med buljong, kryddor och mjölk. Låt koka ca 3 min. Tag kastrullen av värmen och rör ner 2 dl av osten. Tillsätt makaronerna och grönsakerna. Häll blandningen i en eldfast form. Strö över resten av osten och gratinera i 225 grader C ca 15 min.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla