Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Nötfärs | |
1 klyfta | Vitlök | |
400 g | Spaghetti | |
1 st | Köttbuljong | |
1 msk | Olivolja | |
3 st | Vanliga Tomater | |
1 msk | Balsamvinäger | |
2 tsk | Timjan | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
390 g | Passerade Tomater | |
1 tsk | Rödvinsvinäger |
Sätt på en stor kastrull med vatten till spaghettin.
Bryn färsen i olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Pressa i vitlöken och låt det fräsa ca 3 minuter.
Tillsätt timjan, krossade tomater, vinäger och smulad buljongtärning.
Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
Hacka persiljan. Skär tomaterna i bitar och blanda med persilja, olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
Servera köttfärssåsen med spaghetti och tomater.
1 Balsamvinäger Extra Lagrad Zeta