Gå vidare till huvudinnehåll
Kikärtspizza med soltorkade tomater
Hemmakock

Kikärtspizza med soltorkade tomater

40 minEnkelt
318,20 kr
4 portioner 39,43 kr per portion
Ulrika Davidssons egna favorit! En god och nyttig pizza! Sätt din egen prägel på pizzan genom att variera toppingen.

Övrigt
1 stBakplåtspapper
Fyllning
100 gPecorinoost
65 gRuccolasallat
200 gSoltorkade Tomater
2 krmSvartpeppar Malen
0,75 dlAjvar
0,5 tskHavssalt
0,5 dlCashewnötter Naturella
Pizzabotten
1,5 dlKikärtsmjöl
1 dlVatten
1 krmPizzakrydda
Instruktioner
1

Blanda ihop kikärtsmjöl med vatten och pizzakrydda och låt stå i 10 minuter (eller under hela dagen).

2

Sätt ugnen på 225 °C. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och ugnsgrädda i 10 minuter.

3

Bred på ajvar och lägg på den rivna osten. Lägg på de soltorkade tomaterna. Toppa med cashewnötter, havssalt och svartpeppar. Ugnsgrädda i 10 minuter. Servera med rucolasallad.

170 kcal/portion

Receptet kommer från boken Kom igång med 5:2, av Ulrika Davidsson, Tukan förlag.

Bild:

Juliana Wiklund