Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Grönt mos | ||
1 kg | Potatis för Mos | |
3,5 dl | Mellanmjölk | |
3 msk | Gräslök - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Fransk dragon | |
Fyllning och panering | ||
1,5 dl | Grahamsmjöl | |
750 g | Strömmingfiléer Fryst | |
50 g | Smör | |
1,5 dl | Persilja | |
1 tsk | Salt | |
Till servering | ||
1 msk | Balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Citron | |
500 g | Vanliga morötter |
Börja med moset. Koka potatisen mjuk i lätt saltat vatten. Häll av vattnet. Pressa potatisen och vispa ner mjölken till lagom konsistens. Tillsätt kryddgrönt och smaka av med salt och peppar.
Lägg ut strömmingarna med köttsidan uppåt. Salta. Strö över hackad persilja på hälften av strömmingarna. Lägg resten av strömmingarna ovanpå.
Vänd dem i mjölet.
Hätta upp smör i pannan. Stek strömmingarna i 3-4 minuter på varje sida.
Råriv morötterna och droppa lite olivolja och balsamvinäger. Servera strömmingarna med morötter, det gröna moset och en citronklyfta.
Bild:
Ann Lindberg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1
3 Sillfiléer Frysta Västkustfile
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta