Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kladdkaka | ||
150 g | Mörk chokladkaka | |
100 g | Polly | |
150 g | Smör | |
2 dl | Vetemjöl | |
100 g | Cashewnötter Saltade | |
3 dl | Råsocker Strö | |
3 st | Ägg | |
200 g | Färskost Naturell | |
Servera med | ||
200 ml | Vaniljglass | |
3 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker.
Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan.
Hacka nötterna grovt. Dela 1/3-del av äggen i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Vispa ihop sockret med äggvita och de resterande äggen, vispa ner chokladen.
Vänd ner, nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket