Gå vidare till huvudinnehåll
Lammfärsgryta med bönor
Hemmakock

Lammfärsgryta med bönor

30 minEnkelt
407,05 kr
4 portioner 59,23 kr per portion
Lammfärsgryta med bönor

500 gPenne
1 krmSalt
1 stFänkål Färsk
1 mskOlivolja
1 stGul lök
0,5 dlBladpersilja - färsk
3 mskCitron
280 gGröna oliver
2 dlVatten
250 gKörsbärstomater
2 mskGrönsaksfond
0,5 stFärsk Chili
500 gLammfärs
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskRosmarin - färsk
410 gBlack Eye Bönor
100 gPalsternacka
3 stVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Skär lök, fänkål och palsternacka i sockerbitsstora bitar. Skiva vitlöken tunt. Skala citronen och dela skalet i stora bitar. Fräs allt i olja i en stekpanna. Tillsätt rosmarin och timjan och smaka av med salt och peppar. Klicka i lammfärsen i grova bitar, finfördela den inte. Häll på grönsaksfond, vatten och tunnt skivad chili. Låt puttra 7-8 minuter. Lägg i bönor, oliver och tomater. Smaka av med citronsaft. Blanda om, strö över hackad persilja och servera tillsammans med pasta.