Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Senapsfrö | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Matolja | |
1 tsk | Ingefära Malen | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 st | Lime | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
800 g | Krossade Tomater | |
2 st | Gul lök | |
20 g | Piripiri | |
1 tsk | Koriander - torkad |
Fräs lök och vitlök i matolja utan att det tar färg i ca 2 minuter. Tillsätt samtliga kryddor, krossade tomater och låt koka ca 7 minuter. Mixa allt i en matberedare till en jämn konsistens. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt 1 liter vatten till 4 portioner och saften av limefrukt, låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad koriander innan serveringen.
1 Ingefära Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria