Gå vidare till huvudinnehåll
Broccolifritters med fetaostdipp och sallad

Broccolifritters med fetaostdipp och sallad

45 minEnkelt
285,55 kr
4 portioner 51,58 kr per portion
Enkla, urgoda vegetariska biffar som här serveras med fetaostdipp och sallad på quinoa. Denna GI-vänliga rätt går hem hos alla! (Tastelines vegokasse v21 2016)

Broccolifritters
3 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSalt
5 stÄgg
100 gParmesanost
3 stBroccoli Färsk
2 dlVetemjöl
2 dlOlivolja
Sallad
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskBalsamvinäger
1 krmFlingsalt
125 gKörsbärstomater
4 dlQuinoa
Dipp
150 gFetaost
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Instruktioner
1

Broccolifritters: Dela broccolin i buketter och koka några minuter så att den är mjuk men har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt rinna av och svalna lite.

2

Riv parmesanosten. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, parmesan, pressad vitlök, salt och peppar. Hacka broccolin i små bitar och tillsätt till äggblandningen.

3

Sallad: Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Skölj grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finstrimla löken. Blanda quinoa med grönsakerna och ringla över lite olja och vinäger. Salta och peppra efter smak.

4

Dipp: Mixa yoghurt och fetaost med en stavmixer eller mosa ihop med en gaffel. Smaka av med lite salt och peppar och ställ kallt till servering.

5

Broccolifritters: Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Klicka ut smeten med en sked direkt i pannan till små biffar. Stek inte för många i taget. Stek några minuter per sida så att det får en vacker färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera broccolifritters tillsammans med din sallad och fetaostdipp.

Näringsvärde: 693 KCAL 39 gram protein 35 gram fett 49 gram kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd