Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Karamelliserad lök | ||
2 msk | Smör | |
1 krm | Strösocker | |
1 krm | Salt | |
2 st | Gul lök | |
Burgare | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Vatten | |
500 g | Nötfärs | |
2 msk | Dijonsenap | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
4 st | Ägg | |
1 st | Avokado | |
2 st | Tomater | |
480 g | Lantbröd | |
0,5 st | Romansallat |
Värm ugnen till 175 grader.
Burgare: Blanda nötfärsen med senap och vatten i en bunke. Krydda med salt och svartpeppar. Forma färsen till fyra fina hamburgare.
Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn hamburgarna i olivolja i ca 3 minuter på varje sida så att de får en fin stekyta. Lägg över burgarna på ett ugnssäkert fat och låt de steka klart i ugnen. Torka ur pannan.
Karamelliserad lök: Skala och skiva löken. Värm stekpannan till medeltemperatur. Stek löken i smör i ca 5 minuter tills den är ordentligt brynt. Tillsätt då socker och salt och stek vidare i en minut.
Tillbehör: Skiva tomat och avokado och skölj salladen och riv loss blad.
Stek äggen i lite olja i en ny varm panna. Rosta under tiden brödskivorna i en brödrost.
Montera ihop din burgare med sallad, tomat, avokado, burgare, lök och stekt ägg.
Näringsvärde: 606 kcal. 40 g protein, 33 g fett, 35 g kolhydrater.
Bild:
Jacob Fridholm
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria