Gå vidare till huvudinnehåll
Fredagskockens burgare med karameliserad lök, stekt ägg och avokado
Mattias Larsson

Fredagskockens burgare med karameliserad lök, stekt ägg och avokado

30 minEnkelt
310,25 kr
4 portioner 39,36 kr per portion
Fredagskockens recept den här veckan står en saftig burgare för. Burgaren serveras med karamelliserad lök, tomat och krämig avokado och receptet tar endast 30 min att tillaga. En riktig vardagsräddare helt enkelt.

Karamelliserad lök
2 mskSmör
1 krmStrösocker
1 krmSalt
2 stGul lök
Burgare
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskVatten
500 gNötfärs
2 mskDijonsenap
1 tskSalt
1 mskOlivolja
Tillbehör
4 stÄgg
1 stAvokado
2 stTomater
480 gLantbröd
0,5 stRomansallat
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Burgare: Blanda nötfärsen med senap och vatten i en bunke. Krydda med salt och svartpeppar. Forma färsen till fyra fina hamburgare.

3

Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn hamburgarna i olivolja i ca 3 minuter på varje sida så att de får en fin stekyta. Lägg över burgarna på ett ugnssäkert fat och låt de steka klart i ugnen. Torka ur pannan.

4

Karamelliserad lök: Skala och skiva löken. Värm stekpannan till medeltemperatur. Stek löken i smör i ca 5 minuter tills den är ordentligt brynt. Tillsätt då socker och salt och stek vidare i en minut.

5

Tillbehör: Skiva tomat och avokado och skölj salladen och riv loss blad.

6

Stek äggen i lite olja i en ny varm panna. Rosta under tiden brödskivorna i en brödrost.

Montera ihop din burgare med sallad, tomat, avokado, burgare, lök och stekt ägg.

Näringsvärde: 606 kcal. 40 g protein, 33 g fett, 35 g kolhydrater.

Bild:

Jacob Fridholm