Gå vidare till huvudinnehåll
Pestolax i ugn med lättkokta grönsaker
Mari Bergman

Pestolax i ugn med lättkokta grönsaker

30 minEnkelt
401,80 kr
4 portioner57,14 kr per portion
En lättlagad och smarrig lax med pestoröra och gröna grönsaker. (Tastelines matkasse v11 2014)

Tillbehör
250 gHaricot Verts Fryst
1 krmSalt Fint
1 dlYoghurt för Matlagning
3 dlBulgur
Pestolax
1 krmSalt Fint
600 gLaxfilé Fryst
1 stCitron
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
140 gPesto Grön
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på paketet.

3

Pestolax: Ta bort ev skinn på laxen och skär den i 4 portionsbitar. Salta och peppra varje bit efter smak. Blanda peston med citronsaft. Skala och pressa i vitlöken. Bred pestoblandningen över laxbitarna och sätt in i ugnen i ca 15 min.

4

Tillbehör: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till grönsakerna. Koka dem lite lätt ca 1-2 min strax innan servering.

Servera pestolaxen tillsammans med bulgur, yoghurt och lättkokta grönsaker.

Näringsvärde: Kcal: 674 Fett: 40 g Protein: 37 g Kolhydrater: 36 g

Bild:

Linnea Swärd