Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Salt | |
2 st | Ägg | |
5 dl | Standardmjölk | |
1 tsk | Bakpulver | |
100 g | Smör |
Börja med att smälta smöret på låg värme. Det får inte koka för att få riktigt smörsmak.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en stor skål.
Vispa ihop mjölken till en jämn smet. Addera ägg och det smälta smöret.
Låt gärna våffelsmeten vila en stund innan gräddningen. Under tiden hetta upp ett våffeljärn.
Servera nygräddade som möjligt. Gärna med vaniljglass eller sylt eller grädde!
Smörjlaggarna före första gräddningen om våffeljärnet saknar teflon).
Grädda våfflorna tills de fått fin färg.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla