Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Smör | |
1 dl | Russin | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
1,5 dl | Havregryn | |
1 krm | Salt | |
2 tsk | Kardemumma Mald | |
1 tsk | Bikarbonat | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
1,5 dl | Strösocker |
Sätt ugnen på 175 grader.
Bred ut havregrynen på en ugnsplåt. Rosta grynen i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 5-10 min. Passa havregrynen noga så att de inte bränns! Låt svalna.
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt vetemjöl, havregryn, kardemumma, russin, bikarbonat och salt och arbeta snabbt ihop till en deg.
Forma degen till två rullar och dela sedan varje rulle i ca 12 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg glest på plåtar täckta med bakplåtspapper. Platta till dem något och grädda sedan mitt i ugnen, ca 12 min.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria