Gå vidare till huvudinnehåll
Carpaccio alla Cipriani
Hemmakock

Carpaccio alla Cipriani

1 t 30 minEnkelt
366,15 kr
4 portioner 60,30 kr per portion
Italiensk delikatess

2 stÄgg
3 dlOlivolja, Extra Virgin
100 gStjälkselleri, (1 st)
120 gRuccolasallat, (2 dl)
1 mskCitronjuice - råpressad
320 gRyggbiff
0,5 dlMatlagningsgrädde
3 mskVitvinsvinäger
150 gParmesanost, (2,5 dl)
2 mskSenap
0,5 klyftaVitlök Vanlig
1 dlRapsolja
Instruktioner
1

Börja med att skära bort senor och fett från biffen. Rulla in köttbiten hårt i plastfilm och lägg den i frysen ett par timmar så att den blir lättare att skära.

2

Blanda 2 dl olivolja med 1 dl raps- eller solrosolja. Dela äggen och vispa ihop äggulorna med senapen, vitlöken och en nypa salt. Tillsätt oljan under vispning.

3

När majonnäsen har tjocknat tillsätts mjölken eller grädden, sedan vinägern och citronjuicen. Smaka av med salt och peppar.

4

Ta ut biffen från frysen. Pensla ett fat eller tallrik med olivolja. Skär sedan köttet i tunna skivor med en skärmaskin eller för hand med en riktigt vass kniv. Att köttbiten är halvfryst förhindrar att den går sönder när den skärs i tunna skivor. Prova dig fram till lagom lång tid i frysen.

5

Fyll fatet med skivat kött. Ringla rikligt med majonnäs över köttet samt strö på hyvlad Parmigiano.

6

Fördela selleristavarna och rucolan över carpaccion. Dra ett par varv med svartpepparkvarnen och ringla över olivolja.