Gå vidare till huvudinnehåll
Vitlök- och balsamicomarinerade champinjonspett
Mari Bergman

Vitlök- och balsamicomarinerade champinjonspett

50 minEnkelt
93,80 kr
4 portioner 15,56 kr per portion
Grillad svamp på spett är både gott och trevligt att äta. Perfekt som ett vegetariskt alternativ till grillmiddagen.

0,5 tskFlingsalt
1 stGrillpinnar
2 mskBalsamvinäger
2 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar
500 gFärska champinjoner
0,5 dlOlivolja
1 stPersilja - färsk
1 mskHonung Flytande
2 mskJapansk soja
Instruktioner
1

Putsa champinjonerna.

2

Skala och riv vitlök och finhacka persiljan. Blanda vitlök, persilja, olja, soja, balsamvinäger, honung, salt och peppar i en stor skål.

3

Lägg ner svampen i marinaden och låt marinera i 30 min. Lägg grillpinnarna i blöt.

4

Trä svampen på grillpinnarna.

5

Grilla champinjonspetten runt om på direkt värme så att de får en fin grillyta och blir genomgrillade.

6

Lägg upp spetten på ett fat och servera som ett tillbehör till grillmiddagen.

Bild:

Nurlan Emir