Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 st | Grillpinnar | |
2 msk | Balsamvinäger | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar | |
500 g | Färska champinjoner | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 st | Persilja - färsk | |
1 msk | Honung Flytande | |
2 msk | Japansk soja |
Putsa champinjonerna.
Skala och riv vitlök och finhacka persiljan. Blanda vitlök, persilja, olja, soja, balsamvinäger, honung, salt och peppar i en stor skål.
Lägg ner svampen i marinaden och låt marinera i 30 min. Lägg grillpinnarna i blöt.
Trä svampen på grillpinnarna.
Grilla champinjonspetten runt om på direkt värme så att de får en fin grillyta och blir genomgrillade.
Lägg upp spetten på ett fat och servera som ett tillbehör till grillmiddagen.
Bild:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant