Gå vidare till huvudinnehåll
Tomat- och basilikagratinerad kolja med syrliga edamamebönor
Mari Bergman

Tomat- och basilikagratinerad kolja med syrliga edamamebönor

30 minEnkelt
385,65 kr
4 portioner65,72 kr per portion
En lättlagad fiskrätt i ugn som kommer att älskas av både stora och små. Torsk i krämig och god sås med smak av basilika och tomat. Tina gärna spenaten i kylen över natten.

Tillbehör
2 tskOlivolja
1 tskHonung
1 stCitron
250 gEdamamebönor
3 dlLångkornigt Ris
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
Topping
50 gRiven Ost
Fisk
250 gFryst Bladspenat
3 mskTomatpuré
600 gTorskfilé
3 dlVispgrädde
50 gRiven Ost
1 stBasilika - färsk
1 mskGrönsaksbuljong Eko
1 klyftaVitlök Vanlig
125 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Fisk: Kolla så att det inte är några ben i fisken. Lägg ut den tinade spenaten i en ugnsfast form och lägg torskfiléerna över. Skölj och halvera tomaterna och lägg dem över fisken.

3

Mixa ihop grädde, vitlök, tomatpuré, buljong, basilika och ost i en kannmixer eller med hjälp av en stavmixer. Häll såsen över fisken och toppa med resten av osten. Gratinera i ugn ca 15-20 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

5

Lägg de tinade edamamebönorna i en skål. Tillsätt olja, rivet citronskal, honung och salt och peppar och blanda om.

Servera den gratinerade fisken med ris och syrliga edamamebönor.

Näringsvärde: 787 kcal, 46 g protein, 39 g fett, 56 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell