Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatisk lax med salladslök och gurka
Mari Bergman

Asiatisk lax med salladslök och gurka

30 minEnkelt
402,25 kr
4 portioner46,17 kr per portion
Lax i ugn med smakar från Asien. Lätt att slänga ihop en stressig vardag. (Familjematkassen v18 2013)

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Sojasås
0,5 stFärsk Chili
2 mskStrösocker
2 tskFärsk ingefära
1 dlJapansk soja
1 mskSesamfrö Skalat
20 mlFisksås - Asiatisk
Lax
600 gLaxfilé
75 gSalladslök
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Sojasås: Skala och finstrimla ingefäran. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparn. Blanda soja, fisksås, ingefära, chili, socker och sesamfrön i en skål. Rör tills sockret lösts upp.

3

Lax: Lägg hela laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form och häll över sojasåsen. Sätt in i ugnen ca 20 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

5

Skala och kärna ur gurkan. Skär gurkan i små kuber och strimla salladslöken.

6

Toppa laxen med gurka och salladslök.

Servera laxen med nykokt ris.

Näringsvärde: 552 KCAL 36 G PROTEIN 19 G FETT 58 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd