Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Sojasås | ||
0,5 st | Färsk Chili | |
2 msk | Strösocker | |
2 tsk | Färsk ingefära | |
1 dl | Japansk soja | |
1 msk | Sesamfrö Skalat | |
20 ml | Fisksås - Asiatisk | |
Lax | ||
600 g | Laxfilé | |
75 g | Salladslök | |
0,5 st | Gurka |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sojasås: Skala och finstrimla ingefäran. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparn. Blanda soja, fisksås, ingefära, chili, socker och sesamfrön i en skål. Rör tills sockret lösts upp.
Lax: Lägg hela laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form och häll över sojasåsen. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Skala och kärna ur gurkan. Skär gurkan i små kuber och strimla salladslöken.
Toppa laxen med gurka och salladslök.
Servera laxen med nykokt ris.
Näringsvärde: 552 KCAL 36 G PROTEIN 19 G FETT 58 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko