Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
1 st | Gul lök | |
550 g | Grillad paprika | |
150 g | Solroskärnor Naturella | |
1 st | Persilja - färsk | |
400 g | Spaghetti | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Chiliflakes |
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Sila av oljan från den grillade paprikan och grovhacka paprikan.
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna med paprikapulver, chiliflakes och flingsalt. Häll över solrosfröna på en tallrik.
Hetta upp olja i stekpannan och bryn lök och vitlök. Tillsätt grillad paprika, hälften av de rostade solrosfröna och 1 dl av det kokande pastavattnet. Låt såsen koka ihop och mixa den slät med hjälp av en stavmixer eller blender.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med paprikasåsen. Tillsätt finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pastan på tallrikar och strö över de rostade solrosfröna. Klart att servera!
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria