Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Vatten | |
1 st | Rödlök | |
50 g | Fetaost | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
400 g | Penne | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
1 msk | Olivolja | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
2 st | Fänkål Färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Pasta: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och finhacka rödlök och vitlök. Skiva fänkålen. Sila av oljan från de soltorkade tomaterna. Strimla tomaterna.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och fänkål så att de mjuknar. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt soltorkade tomater, creme fraiche och 1 dl pastavatten. Låt såsen sjuda i 5 min.
Grovhacka basilikan.
Sila av pastavattnet och tillsätt pasta och basilika i såsen. Koka ihop pastan med såsen och toppa med smulad fetaost. Ät och njut!
Näringsvärde: 611 kcal, 21 g protein, 20 g fett, 80 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria