Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig fänkålspasta
Mari Bergman

Krämig fänkålspasta

20 minEnkelt
177,15 kr
4 portioner 20,40 kr per portion
Snabblagad vegetarisk pastarätt med smak av fänkål, soltorkade tomater och fetaost. Passar perfekt både till lunch och middag.

1 dlVatten
1 stRödlök
50 gFetaost
0,5 stBasilika - färsk
400 gPenne
100 gSoltorkade Tomater
1 mskOlivolja
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt
2 stFänkål Färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Pasta: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.

2

Skala och finhacka rödlök och vitlök. Skiva fänkålen. Sila av oljan från de soltorkade tomaterna. Strimla tomaterna.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och fänkål så att de mjuknar. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt soltorkade tomater, creme fraiche och 1 dl pastavatten. Låt såsen sjuda i 5 min.

4

Grovhacka basilikan.

5

Sila av pastavattnet och tillsätt pasta och basilika i såsen. Koka ihop pastan med såsen och toppa med smulad fetaost. Ät och njut!

Näringsvärde: 611 kcal, 21 g protein, 20 g fett, 80 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir