Gå vidare till huvudinnehåll
Parmesanpanerad kyckling med rostad potatis och ärtdipp
Mari Bergman

Parmesanpanerad kyckling med rostad potatis och ärtdipp

45 minMedel
321,25 kr
4 portioner 36,69 kr per portion
Krispigt panerad kyckling som serveras med rostad potatis och dipp på gröna ärtor. Passar perfekt till både vardag och helg. Tina fryst kyckling innan tillagning. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar
4 mskOlivolja
2 tskVit balsamvinäger
1 krmSalt
1 stÄgg
1 dlPanko
Köp hem
250 gGröna Ärtor Frysta
1 stBasilika - färsk
600 gKycklingfile Fryst
85 gRiven Parmesanost
1 kgDelikatesspotatis
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Tina ärtorna.

2

Skölj potatisen och lägg potatisarna i en ugnsfast form. Tillsätt 1 msk olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta potatisen i ugnen i ca 35-40 min.

3

Dela varje kycklingfilé i två tunnare filéer. Salta och peppra på båda sidor.

4

Vispa upp ägget i en skål. Blanda riven parmesanost och pankoströbröd på ett fat.

5

Vänd kycklingfiléerna i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.

6

Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och stek kycklingfiléerna på hög värme i ca 2 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt.

7

Mixa samman tinade ärtor med basilikablad, 1 msk olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

8

Servera den panerade kycklingen med rostad potatis och ärtdipp.

Bild:

Lina Eriksson