Gå vidare till huvudinnehåll
Falafelbollar med skördesallad och fetaostdipp
Mari Bergman

Falafelbollar med skördesallad och fetaostdipp

40 minEnkelt
329,40 kr
4 portioner 39,85 kr per portion
En underbar vegorätt med falafel och krispig sallad på höstens vackra färger.

Skördesallad
1 stCitron
0,75 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar
1 stBroccoli
100 gMorötter
200 gGulbetor
1 stSvenska Äpplen
2 mskOlivolja
1 stSalladsmix
200 gPolkabetor
150 gSugarsnaps
2 krmSalt
Tillbehör
1 stBaguette
Falafelbollar
1 stFalafelmix
1 mskOlivolja
Fetaostdipp
1 tskHonung Flytande
150 gFetaost
1 krmSalt
0,5 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar
1 dlYoghurt för Matlagning
0,25 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Falafellbollar: Blanda falafellmixen med varmt vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt stå i 20 min och rulla sedan bollar av smeten. Stek falafellbollarna runt om i olja i ca 5 min.

2

Fetaostdipp: Mixa fetaost, yoghurt, honung, persilja, salt och peppar till en slät dipp. Lägg upp i en skål och ringla över olivolja.

3

Skördesallad: Skölj salladen och lägg upp på et fat. Skär broccolin i buketter och sjud i vatten i ca 30 sek. Sila av vattnet och spola broccolin kall.

4

Skala rotfrukterna. Hyvla tunna skivor av polkabetor och gulbetor och hyvla långa remsor av morötterna.

5

Dela sugarsnapsen på längden och skiva äpplet. Finhacka persiljan.

6

Blanda salladen med broccoli, sugarsnaps, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Toppa med skivade betor, äpple, morotsstrimlor och falafelbollar.

7

Värm brödet i ugnen.

Servera skördesalladen och falafelbollarna med fetaostdipp och varmt bröd.

Bild:

Nurlan Emir