Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
4 st | Fikon Färska | |
Pajskal | ||
300 g | Pajskal | |
Fyllning | ||
1 msk | Rapsolja | |
3 krm | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 st | Gul lök | |
200 g | Getost, Chevre | |
4 st | Ägg | |
100 g | Torkade Fikon | |
3 dl | Mellanmjölk | |
125 g | Grönkål | |
50 g | Valnötter |
Värm ugnen till 175 grader.
Skala och finhacka lök. Fräs lök och grönkål mjuk i oljan. Krydda med salt och peppar. Häll över grönkålsblandningen i en bunke och låt svalna lite.
Smula i getost. Grovhacka fikon och valnötter och tillsätt. Blanda om och fördela i 4 pajskal.
Vispa ihop ägg, mjölk och salt och tillsätt i pajskalen. Grädda i ca 20 min. Låt pajerna svalna lite innan servering. Dekorera med färska fikon.
Recept och styling: Mari Bergman och Carina Hejde
Bild:
Nurlan Emir
1 Minipajskal Färdiggräddad 6-p Lazaridis
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria