Gå vidare till huvudinnehåll
Grönkålspaj med getost och fikon
Mari Bergman

Grönkålspaj med getost och fikon

45 minEnkelt
297,60 kr
8 portioner 16,26 kr per portion
En helt underbar paj med julens goda smaker av grönkål, getost och fikon. Passar perfekt på glöggminglet eller på buffébordet. Här har vi valt färdigt pajskal men det går lika bra att göra sitt eget pajskal på valfritt mjöl.

Topping
4 stFikon Färska
Pajskal
300 gPajskal
Fyllning
1 mskRapsolja
3 krmSalt
2 krmSvartpeppar
1 stGul lök
200 gGetost, Chevre
4 stÄgg
100 gTorkade Fikon
3 dlMellanmjölk
125 gGrönkål
50 gValnötter
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Skala och finhacka lök. Fräs lök och grönkål mjuk i oljan. Krydda med salt och peppar. Häll över grönkålsblandningen i en bunke och låt svalna lite.

3

Smula i getost. Grovhacka fikon och valnötter och tillsätt. Blanda om och fördela i 4 pajskal.

4

Vispa ihop ägg, mjölk och salt och tillsätt i pajskalen. Grädda i ca 20 min. Låt pajerna svalna lite innan servering. Dekorera med färska fikon.

Recept och styling: Mari Bergman och Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir