Gå vidare till huvudinnehåll
Rågbröd med gubbröra och vaktelägg
Mia Troberg

Rågbröd med gubbröra och vaktelägg

30 minEnkelt
181,80 kr
4 portioner 14,20 kr per portion
Perfekt förrätt eller mingelmat, en klassiker som aldrig går ur tiden. Med vaktelägg blir den extra festlig, men om det inte finns går det lika bra att koka 2 vanliga ägg som man klyftar och toppar bröden med.

Tillbehör
0,5 stCitron
2 stÄgg, (el. 8 vaktelägg)
0,5 stGräslök - färsk
1 stGrovlimpa
Gubbröra
1 krmSvartpeppar Malen
1 lVatten
3 mskMajonnäs
50 gAnsjovisfiléer
0,5 tskSalt
3 stÄgg
1 stRödlök
Instruktioner
1

Skala de kokta äggen och separera vitan från gulan. Hacka vitan och mosa gulan fint.

2

Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

3

Häll av vätskan från ansjovisfiléerna och skär fem stycken av dessa i bitar och blanda ner i röran.

4

Skär gräslöken fint och skär citronen i klyftor. Skär fem stycken ansjovisfiléer i två delar.

5

Koka vakteläggen 2-3 min. När äggen kokat klart läggs de med en hålslev i kallt vatten där de får ligga i 5 min. Använder du vanliga ägg kan du koka dem i 7-8 min så att de blir krämiga.

6

Klicka ut röran på brödet och garnera med de fem delade ansjovisfiléerna, delade vaktelägg (eller klyftade vanliga ägg), gräslök och lite citron.

Bild:

Susanna Livijn Wexell