Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
150 g | Färskost Naturell | |
1 st | Focaccia | |
Soppa | ||
3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 dl | Vispgrädde | |
2,5 st | Kycklingfond | |
2 st | Gul lök | |
12 dl | Vatten | |
1 krm | Salt | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Jordärtskocka | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Potatis Mjölig | |
40 g | Smör |
Soppa: Koka ihop vatten med kycklingbuljong eller fond enligt anvisning på förpackningen så att du får 12 dl färdig buljong.
Skala rotfrukterna och dela dem i mindre bitar. Skala och grovhacka lök och vitlök.
Låt lök och vitlök steka långsamt i smöret i en kastrull, ca 5 minuter.
Tillsätt timjan, rotfrukter, vin, buljong och grädde. Låt det koka upp och sedan småkoka under lock i ca 25 minuter tills allt är genom mjukt.
Mixa soppan helt slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med varmt bröd och färskost.
Näringsvärde: 642 kcal, 13 g protein, 30 g fett, 75 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
3 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla