Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 kg | Potatis Fast | |
180 g | Gul lök | |
200 g | Rödbetor Konserverade | |
100 g | Morötter | |
2 msk | Smör | |
2 msk | Vetemjöl | |
500 g | Högrev | |
1 tsk | Svartpeppar Hel | |
1,5 tsk | Salt | |
2 g | Lagerblad |
Skär köttet i jämna tärningar. Bryn köttet i en stekpanna lite åt gången. Lägg över det i en gryta Strö över mjöl och salt. Rör om. Tillsätt kryddorna. Häll 4dl vattnet över köttet. Sjud under lock på svag värme, ca 45 minuter. Skala och skiva morötter och lök. Lägg dem i grytan och låt kalopsen sjuda ytterligare ca 15 minuter eller tills köttet känns klart. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt